Fietsen in Hongarije




Nederland staat bekend als een echt fiets land, wij gaan even naar de supermarkt per fiets of ons werk maar in lang niet alle landen is de fiets een net zo geliefd vervoersmiddel als in Nederland. In deze blog leest u meer over populaire fietsroutes in Hongarije, fietsen huren en de verkeersregels.



Fietsen in Budapest
Budapest is zeer geliefd onder fietsers. Er zijn prachtige fietsroutes uitgestippeld langs meren, bekende gebouwen, bezienswaardigheden. Ook zijn er routes voor mountainbikers uitgestippeld. Budapest doet ook mee aan de campagne om meer met de fiets naar het werk te gaan en daardoor komen er jaarlijks steeds meer fietsers in Budapest. 

Fietsen huren in Budapest
Wilt u een gewone stadsfiets huren dan kunt u vanaf 1 april heel goed terecht bij http://bikebase.hu/. In de winter zijn deze echter gesloten. U kunt hier zowel fietsen voor volwassenen huren als voor kinderen. De prijzen zijn als volgt:
5 uur   - 2000 HUF - +/- €6,60
12 uur - 2600 HUF - +/- €8,60
24 uur - 3200 HUF - +/- €10,60
48 uur - 5500 HUF - +/- €18,00
72 uur - 7800 HUF - +/- €26,-

Een tandem kunt u ook huren in Budapest bij http://www.budapestbike.hu/

Fietsroutes in Budapest
Er zijn verschillende kaarten te koop in de fietswinkels in Budapest ook zijn er routes online te vinden. Maar u kunt ook met een gids gaan fietsen. U kunt bij verschillende organisaties terecht.
Een hele bekende organisatie is Budapest Bike. Deze hebben verschillende routes beschikbaar tegen verschillende prijzen beginnen vanaf 7000 HUF per persoon (€23,- p.p.). U kunt de tours vinden op de volgende website: http://www.budapestbike.hu/bike-tours#bp

Daarnaast kunt u voor bijzondere fietstochten terecht bij BudaBike: 
Zij organiseren verschillende bijzondere fietstochten, zoals een nachttocht, een totale tocht rondom Budapest en meer. Dit is zeker leuk als u in bent voor wat meer avontuur. 

Fietsen in Hongarije
Hongarije is een prachtig land om fietsend te verkennen. Het mist wel veel attitude op de fietsroutes maar dit maakt het goed door het prachtige landschap.  Hongarije kent meer dan 2000km aan fietspaden waarvan 200km aan fietsroutes in Budapest ligt. De meest populaire routes zijn om te fietsen van Wenen naar Budapest, een route rond het Balaton meer, fietsen langs de Dunabe rivier, wijn foute langs het Balaton. Daarnaast kunt u uiteraard zelf ook hele mooie routes uitstippelen.
Voor meer informatie over georganiseerde fietsroutes:

Verkeersregels in Hongarije
In Hongarije gelden voor fietsers dezelfde verkeersregels als voor auto's. Voor uw eigen veiligheid is het belangrijk de regels te kennen voor u op de fiets stapt. Voor meer informatie: http://kerekparosklub.hu/english
In Hongarije zeggen ze vaak het volgende:
'There are no cyclist and no car drivers: we are convinced there are only road users! Safety is ensured when all road users pay attention to each other, no matter what mode of transport they happen...'